dilluns, 5 de desembre del 2011

A VOSALTRES, COMPANYS LECTORS D'A. C-S.!

Avui es fa visible un nou racó de lectura sobre l'obra d'André Comte-Sponville.
Són múltiples, variats i diversos els espais d'internet dedicats a aquest filòsof i els seus llibres.  En aquest cas hi haurà l'edició en llengua catalana i l'exclusivitat de l'autor, la qual cosa permetrà, potser, una visió més detallada.
El fet és que són moltes les persones, que en blocs particulars confessen que André Comte-Sponville és el seu filòsof de referència.  També des del vessant més comercial es poden trobar ressenyes de l'edició dels seus escrits.Crec que hi ha un mercat suficient com per a que aquest autor sigui traduït al català.  Des d'aquí doncs, animem al món editorial a fer el pas.
André Comte-Sponville és un filòsof francès nascut el 1952, que ha publicat diverses obres, algunes d'elles traduïdes a més de vint idiomes.  Així mateix ha escrit nombrosos articles per a  diferents revistes, que alguns cops ha recollit per a fer-ne una edició conjunta. Una de les seves virtuts és el fet d'apropar la filosofia a persones no doctes en la matèria.  Crec que en certa manera és capaç de destapar passió pel coneixement de qüestions filosòfiques i la saviesa de de viure.  La seva temàtica és tan àmplia com la vida mateixa, pot encarar-se a aspectes morals, ètics, polítics o econòmics; pot anar de l'amor a l'art, de la música a la religió, sempre amb un puntet picant, que et questiona, amanit tot plegat amb un sentit comú  i una lògica tan extraordinaris que sovint ens passa per alt.
I és que la lectura per ella mateixa, ja ens genera noves visions, idees, sensacions i pensaments que fins aleshores no se'ns havia acudit.  En el cas de lectures d'A. C-S;  l'efecte augmenta ja que afronta plantejaments vitals, que d'entrada podem estar-hi o no d'acord, però que per poques voltes que hi donem segur que no ens deixen indiferents.
Així doncs, heus ací un bloc on hi trobareu reflexions referents a l'obra de l'autor i on si voleu, podreu dir-hi la vostra. D'aquesta manera el compratir "on line" tindrà més sentit; un dels avantatges d'aquest món cada dia més petit i més global.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada